Tretja razvojna os

Jani Prednik o najnovejšem zapletu s hitro cesto: Dovolj imamo norčevanja iz Koroške!
Jani Prednik o najnovejšem zapletu s hitro cesto: Dovolj imamo norčevanja iz Koroške!
12.04.2019 15:59 Urša Prosenjak Jani Prednik - osebni arhiv

Saga o koroški avtocesti dobiva nove razsežnosti. Še ta mesec je pričakovati razsodbo ustavnega sodišča glede umestitve trase, danes dopoldne pa je poslanec NSi Aleksander Reberšek skupaj z Občino Braslovče in tamkajšnjo civilno iniciativo sklical tiskovno konferenco in ogled trase, ki naj bi bila neprimerna. Dejstvo, da so se za ta korak odločili tik pred razsodbo ustavnega sodišča, je več kot zgovorno.

Člani odbora DZ RS za infrastrukturo, ki so si danes ogledali domnevno neprimerno traso, naj bi s tem izražali prikrito nasprotovanje hitri cesti na Koroško. Poslanec Jani Prednik je nad njihovo odločitvijo ogorčen in v tem vidi norčevanje iz Korošcev.

»Tovrstno potezo je tako moč razumeti kot svojevrsten  pritisk na Ustavno sodišče, kar pa je še huje, gre pri tem za norčevanje iz vseh Korošcev in Korošic ter ostalih, ki se že desetletja prebijajo po neprimernih in dotrajanih cestah, ki povezujejo Koroško z ostalimi deli Slovenije in s sosednjimi državami.

Tovrstnega političnega preigravanja tako ne gre jemati kot resne in odgovorne pobude o oceni primernosti trase ali iskrene želje po čimprejšnji izgradnji 3. razvojne osi, temveč kot skrajno neodgovorno dejanje, ki je za cilj lastnega političnega interesa in dnevne všečnosti pripravljeno »zakockati« potrebe ljudi ter ignorirati nujnost ravnanja politike, da vse napore usmeri v cilj čimprejšnje izgradnje 3. razvojne osi.

Tej potezi članov Odbora Državnega zbora za infrastrukturo sva skupaj s poslanskim kolegom iz vrst Socialnih demokratov Sonibojem Knežakom odločno nasprotovala, hkrati s tem pa danes, vnovič pozivam poslanke in poslance, da nemudoma prenehajo s politikantskimi in samopromocijskimi potezami glede 3. razvojne osti ter svojo energijo raje usmerijo v aktivnosti, da do izgradnje te pride čim prej, ne pa, da to še dodatno otežkočajo!« je v izjavi za javnost pojasnil Jani Prednik.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes