Dravograd

Zbor krajanov velja za celotno KS Dravograd
Zbor krajanov velja za celotno KS Dravograd
14.03.2019 11:30 Urša Prosenjak

Zapakirano v dvomiljive interpretacije na vabilu pojasnjujemo - zbor krajanov 20.3. v Špicu je za celotno krajevno skupnost Dravograd.

Na vabilu za zbor občanov prihodnji teden piše, da je sklican za stanovalce Podgrada, čeprav so bili potrebni podpisi iz celotne krajevne skupnosti Dravograd in ne samo Podgrada, kar v praksi pomeni določeno diskriminacijo. Na številna vprašanja še enkrat pojasnjujemo - zbor velja za vse občane KS Dravograd in je odprt tudi za ostale občane

V osnovi je nedorečen statut občine Dravograd, ki omogoča anomalije. Tako na primer stanovalci teritorialnih odborov Podgrad ali Ojstrica za sklic zbora potrebujejo 5 % podpisov volivcev celotne KS Dravograd in ne svojega teritorialnega območja. Podgrajčani so tako prvič zbrali 134 podpisov, kar je dobra četrtina vseh volivcev TO Podgrad, a bili zavrnjeni, ker mora biti za sklic pridobljenih 5 % podpisov celotne KS, to pa je 183 podpisov.

Tako so v novem zahtevku, na katerega še niso dobili odgovora, poslali 236 podpisov iz celotne KS Dravograd.

V sredo so gospodinjstva v nabiralnike dobila vabila za zbor krajanov, ki bo 20. marca ob 16h uri v dvorani Špic in so nanj vabljeni vsi Dravograjčani! Tematika bo izpad rekonstrukcije ceste na Podgrad in katastrofalno stanje vodooskrbe v našem kraju, ki zadeva prav vse krajane, tako tudi predsednik KS Dravograd, Ferdo Abraham. 


Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes