Koroška avtocesta

Jani Prednik: Dars namerno zavaja, vlada naj razmisli o razrešitvi vodstva
Jani Prednik: Dars namerno zavaja, vlada naj razmisli o razrešitvi vodstva
21.12.2018 12:36 Urša Prosenjak Jani Prednik osebni arhiv

Dars je v sredo seznanil Korošce s spremenjeno časovnico načrtovane gradnje tretje razvojne osi. Ob tem zatrjujejo, da na do sedaj veljaven terminski plan niso imeli vpliva in da nanj nikoli niso pristali. Dokazi pa govorijo drugače. Koroški poslanec Jani Prednik zato vztraja, naj vlada razreši vodstvo Darsa, saj vse kaže na namerno zavajanje javnosti.

Družba za avtoceste (Dars) je v sredo Korošcem sporočila, da se bo gradnja cestnega odseka Velenje–Slovenj Gradec začela z enoletno zamudo, celotna trasa pa bo končana kar tri leta kasneje, kot je bilo predvideno v lani podpisanem Protokolu o poteku načrtovanja in izgradnje 3. razvojne osi na odseku Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec-Dravograd-Holmec. Kot razlog za odstop od dosedanjega terminskega plana navajajo, da je bil le-ta nerealen. Nenavadno pa je, da je pri pripravi tega domnevno nerealnega plana sodeloval prav Dars, kar je razvidno tudi iz pričujoče slike.

Jani Prednik: Dars namerno zavaja, vlada naj razmisli o razrešitvi vodstva

Po sestanku, na katerem je Dars ponovno razočaral Korošce, je Jani Prednik, ki je rojakom obljubil resen boj za avtocesto in to tudi že večkrat dokazal, pozval vlado, naj razmisli o razrešitvi celotnega vodstva Darsa. "Dars zavaja, laže in blokira. Politika je enotna, da je izgradnja tretje razvojne osi nujna, Dars kot izvajalec pa to zavira in ima politiko za talca," je pojasnil za Koroška danes. "Korošci enake izgovore poslušamo že vrsto let, zato domnevam, da Dars projekta ni sposoben izvesti ali pa ga noče."

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes