Rokomet

Rokometni spektakel v Slovenj Gradcu navdušil navijače
Rokometni spektakel v Slovenj Gradcu navdušil navijače
14.12.2018 12:46 Uredništvo RK Slovenj Gradec

Minulo sredo se je v slovenjgraški športni dvorani odvijal praznik rokometa. Slovenjgradčani so namreč na tekmi 1/16 finala v tekmovanju za Pokal Slovenije gostili RK Celje Pivovarna Laško. Aktualni državni in pokalni prvaki iz Celja so srečanje sicer zanesljivo dobili z 38 : 25, a so tudi domači igralci prikazali všečno in borbeno igro.

Že vse od žreba v pokalnem tekmovanju, ko je postalo jasno, da bodo v Slovenj Gradcu gostovali Celjani, so koroški ljubitelji rokometa nestrpno pričakovali včerajšnji obračun. Celjski klub je vedno in povsod pravi magnet za ljubitelje rokometa, saj zanj igrajo tudi igralci najvišjega kakovostnega razreda. 

Slovenjgradčani so se favoriziranim gostom pogumno postavili po robu in predvsem v prvem polčasu navdušili z nekaj atraktivnimi napadalnimi akcijami. Prvi del so gostje sicer dobili 20 : 14.

V drugem delu je domači trener Slavko Ivežič hitro ponudil priložnost prav vsem igralcem, ki pa so se prav tako izkazali s pogumno in borbeno igro. Kljub temu je prednost v korist gostov vseskozi naraščala in se na koncu ustavila pri trinajstih zadetkih. 

Za Slovenjgradčane sta po pet zadetkov dosegla Aljoša Yankovskyy in Kenan Pajt, po štirikrat pa sta bila uspešna David Šiljeg in Rok Cvetko. Pri Celjanih sta Jan Jurečičin William Accambray zadela po sedemkrat."

 

Vir: RK Slovenj Gradec

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes