Tretja razvojna os

Ministrica Alenka Bratušek obiskala Koroško
Ministrica Alenka Bratušek obiskala Koroško
22.11.2018 21:45 Urša Prosenjak Ministrstvo za infrastrukturo

Ministrica Alenka Bratušek se je ob obisku Koroške seznanila s situacijo tako na terenu, kot tudi v pogovoru s predstavniki lokalnih skupnosti.

Koroško je v četrtek, 22. novembra 2018, obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Ogledala si je delo geologov na predvidene poteku trase treje razvojne osi v Podgorju in potek del na cesti Mežica-Črna. Srečala se je tudi s predstavniki Mladinske iniciative za tretjo razvojno os ter koroškimi župani in ostalimi predstavniki lokalnih skupnosti.

Obisk Koroške je sklenila z večerno udeležbo svečane prireditve "Ambasadorji hoč'mo cesto" v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem, kjer so podelili nove nazive ambasadorjev tretje razvojne osi. Vodja Mladinske iniciative Aljaž Verhovnik je ob tej priložnosti poudaril pomen tretje razvojne osi, ki za Korošce pomeni upanje in obstoj. Ministrica je dodala, da je projekt koroške avtoceste ena od treh točk, ki so vsak teden na dnevnem redu kolegija vodstva. Korošcem se je simbolno pridružila v boju s sklepnimi besedami svojega nagovora in zatrdila: "Tudi mi hoč'mo cesto."

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes