Ravne na Koroškem

Jani Prednik z močno ekipo v boj za lepšo prihodnost Raven na Koroškem
Jani Prednik z močno ekipo v boj za lepšo prihodnost Raven na Koroškem
25.10.2018 10:33 Urša Prosenjak Jani Prednik osebni arhiv

Na Ravnah na Koroškem se za mesta v občinskem svetu poteguje 11 kandidatnih list, med njimi je tudi lista stranke Socialni demokrati, ki pa na lokalnih volitvah ne ponujajo svojega županskega kandidata. Svojo energijo so raje usmerili v sestavo močne liste kandidatov za občinske svetnike. Eden izmed njih je poslanec v Državnem zboru RS Jani Prednik.

Na lokalnih volitvah bodo izhajali iz programskih usmeritev stranke, ki pa jih bodo skupaj z volivci prenesli v domač kraj in jih prilagodili Koroški specifiki. Poudarjajo pomen povezovanja v lokalnem okolju, kar je nujen pogoj za napredek.

"Izrazito smo naklonjeni sodelovanju z vsemi deležniki in odločevalci, ki se trudijo za vsesplošni napredek občine Ravne na Koroškem. Cilji se posledično povezujejo . Želimo, da bi občina postala gospodarsko stabilnejša in močnejša. Zato se bo morala panožno povezovati z domačimi in tujimi podjetji. Ustvarjati bo potrebno nova delovna mesta. Tudi taka, ki izhajajo iz naprednih tehnologij in delovnih procesov ter izkazujejo veliko dodano vrednost," pojasnjuje Jani Prednik, ki je bil svetnik občinskega sveta Občine Ravne že v iztekajočem se mandatu in že vrsto let dokazuje, da kljub obveznostim  in delu v prestolnici ostaja Korošec in se nenehno trudi za dobrobit domačega kraja.

Pri zastavljanju ciljev, ki jih jim bodo pomagali določiti občani, ostajajo realni, saj želijo cilje tudi doseči. Med prioritetami ostaja prizadevanje za tretjo razvojno os in nadgradnja telekomunikacijske infrastrukture

Kandidatno listo so sestavili premišljeno in preudarno. "Na listi so kompetentni, ambiciozni in uveljavljeni ljudje. Ne manjka nam niti mladih in že s tem smo pokazali, da bo med prioritetami tudi medgeneracijsko sodelovanje," pojasnjuje Jani Prednik, ki je na listi na 22. mestu, pred njim pa so med drugimi predsednik območne organizacije SD Mežiška dolina Borut Irsič, predsednik nadzornega odbora Občine Ravne Andrej Erjavec, predsednik Mladega foruma Slovenije Andrej Omerzel, učiteljica angleščine Silva Ban, predsednica Mladega foruma Mežiške doline Maja Čuk, predsednica krajevne skupnosti Dobja vas Nevenka Šimenc, profesorica Maja Ocepek, znan ravenski fotograf Aleksander Ocepek, uspešen podjetnik Drago Delalut in mlad kmetovalec Janez Kotnik.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes